Digitalne platforme za dostavu profitirale u doba pandemije, popuštanje mjera nije utjecalo na smanjenje posla

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zbog pandemije koronavirusa brojne stvari su se promijenile, od industrije pa sve do potrošačkih navika. Brojni bilježe gubitke, neki su bili osuđeni i na propast, ali digitalne platforme za dostavu Bolt, Glovo i Wolt bilježe dobitke.

Nemoguće je proći Zagrebom, a da ne ugledate nekog od dostavljača, koji se koriste gotovo svim mogućim prijevoznim sredstvima.

Generalni direktor Wolta za Hrvatsku, Marin Šušnjar ističe da su zbog pandemije promijenili fokus i godišnje planove. Uveli su beskontaktno plaćanje, a korisnicima su uz uslugu kupnje iz restorana, ponudu proširili i na artikle iz trgovina.

“Popuštanje mjera i ograničenja nije utjecalo na naše poslovanje. Trenutačno imamo preko 1.500 partnera u čak 15 gradova, a s obzirom na rast i širenje poslovanja, broj zaposlenika je naglo porastao. Najviše smo zapošljavali u sklopu timova za razvoj prodaje i u korisničkoj podršci”, rekao je Šušnjar za Novi list.

Povećanje cijena

Šušnjar ističe kako su unatoč povećanju cijene energenata, dostavu minimalno povećali. No, napominje kako je do povećanja ukupnog iznosa računa ipak došlo jer su ugostitelji povećali svoje cijene zbog rasta cijena ulaznih namirnica.

Za Zagreb je najavio i jednu novost, a to ej otvaranje Wolt Marketa.

Komentari