DHMZ izdao upozorenje! Stiže nam prava zima, temperatura će padati debelo ispod nule

Marko Lukunic/PIXSELL

Snježni pokrivač  koji je tijekom zabijelio  kontinent Hrvatske, na veselje onih najmlađih u srijedu će ponovno zabijeliti Posavinu Baranju i gorje, a u četvrtak je moguć i diljem unutrašnjosti prognozira meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević.

Ovih dana nas očekuju hladna jutra i do -5, posebice u gorju. Kako tjedan odmiče očekuju nas sve niže temperature i to debelo ispod ništice. Do kraja tjedna možda i do -11°C u nizinama, i do -15 °C u gorju.

Slijedom navedenog na snazi upozorenje DHMZ-a na val hladnoće, za srijedu za područje Zagreba i Karlovca, dok bi u četvrtak uz Zagrepčane i Karlovčane na oprezu trebali biti i stanovnici Knina i Rijeke.

Slojevito se odijevajte, jer hladni val baš kao i toplinski može djelovati na zdravlje. Topla odjeća u narednim danima sačuvat će vas od ozeblina, ali i prehlade, stoga nigdje bez šala i rukavica. Za vrijeme niskih temperatura svakako obratit pozornost da zaštite istaknute dijelove tijela (nos, uške, šake), a u slučaju snijega nosite odjeću koja ne propušta.


Komentari