DHMZ IZDAO UPOZORENJE: Snažno nevrijeme stiglo u Hrvatsku!

FOTO: Pixabay

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom danas je zahvatilo Međimurje. U Vodicama je pak plimni val iznenadio turiste na plaži. Meteoalarm je objavio upozorenje zbog nadolazeće promjene vremena.

Najgore je bilo u Robadju gdje su počupana stabila te uništeni urodi u vinogradima te na ostalim poljoprivrednim kulturama.

Vjetar je nosio sve pred sobom, a sve se digralo u samo nekoliko minuta kazali su za Međimurske novine svjedoci nevremena.

Koliko je nevrijeme bilo jako govori činjenica da je su s crkve u Svetom Urbanu padali crijepovi. Trenutno su na terenu vatrogasci koji sklanjaju drveće s cesta.

U Vodicama je pak došlo do plimnog vala. Infovodice na svom Facebooku javlja kako se more diglo u roku od 20 sekundi te da turisti nisu uspjeli pokupiti svoje stvari.

U Rijeci je poplavlila Liburnijska ulica gdje su neka vozila zapela u vodi, prenosi Dnevnik.hr.

DHMZ IZDAO UPOZORENJE

Intenzivna promjena vremena i sutra će zahvatiti Hrvatsku pa je zato DHMZ izdao upozorenje putem Meteoalarma.

U zapadnim krajevima, u gorju i na većem dijelu Jadranu lokalno bi moglo pasti i 50-ak litara kiše, bit će pljuskova i grmljavine, a moguće je i izraženije nevrijeme.

Sve to prvo na moru, u gorju, a potom od sredine dana postupno i drugdje.

Jutro će u većem dijelu kopnenih krajeva još biti dijelom sunčano, iako na zapadu već može biti pokojeg pljuska. Na sjevernom i srednjem Jadranu i u gorju prevladavati će oblačno, s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se lokalno obilnija oborina, a moguće je i nevrijeme. Zapuhat će vjetar sa sjevera, na moru bura i sjeverozapadnjak, a samo će na jugu još biti južnog i jugozapadnog vjetra. Jutarnja temperatura, na kopnu od 14 do 19, a na moru 20-ak do 25 stupnjeva.

Sredinom tjedna djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Pokojeg pljuska bit će još samo u gorju. Nakon jačeg osvježenja, ponovno i toplije, samo ne i vruće.

I na Jadranu, osobito sjevernom u utorak prijepodne još može biti pokojeg pljuska. Potom slijedi smirivanje vremena i razvedravanje pa će u srijedu i četvrtak posvuda na moru prevladavati sunčano.


Komentari