DETALJI UŽASA NA A1 Poginule dvije žene i dva muškarca, Na kombiju je pukao remen, a onda je na njega naišao kamion…

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Stravična prometna nesreća koja se dogodila jutros oko 7.20 sati na autocesti A1 (iza odmorišta Desinec) odnijela je četiri života, dok je još petero ljud ozlijeđeno.

Kako se doznaje, poginuli su radnici tvrtke Šuma-Promet iz Mustafine Klade.

 – Putujemo upravo prema kući. Našem kombiju je puknuo remen. Parkirao se na desnu traku, sve je označio i postavio trokut. I onda je naišao kamion. Moj vozač je tog trenutka bio vani, nije ozlijeđen, srećom. Smrtno su stradala dva muškarca i dvije žene. Muškarci su starosti od oko pedeset godina, jedna žena također oko pedeset, a druga oko četrdeset. Ostali su ozlijeđeni, ali nisu životno ugroženi – kazao je direktor tvrtke, Stevo Kovač za 24sata. Dodao je kako su bili na putu za šumariju Karlovac jer su radili službene radove za njih. Sadili su mlade sadnice hrasta lužnjaka. U međuvremenu, doznaje se i kojoj tvrtki pripada kamion koji je sudjelovao u nesreći. 24sata se javio direktoru firme Povrće Kosi, koji se nalazio na mjestu nesreće.

– U prometnoj nesreći na 19. kilometru iza odmorište Desinec sudjelovali su šleper i kombi, smrtno su stradale četiri osobe, a više ih je ozlijeđeno. P

– Ne znamo ništa, policija nas ne pušta blizu. Kamion je prije nesreće vozio za Jastrebarsko – kratko je potvrdio direktor i završio razgovor. Nije rekao u kakvom je stanju vozač.

Kako se neslužbeno doznaje Večernji, kamion je nakon nesreće završio u jarku na lijevom boku, dok je kombi bio nešto dalje od njega. Četvero ljudi je smrtno stradalo, a neki od preživjelih su izašli iz kombija, popeli se na gornju stranu jarka i čekali pomoć. Preminuli su ostali u kombiju i ispod kamiona. Ozlijeđene ljude je obrađivala hitna pomoć, a neki od njih su bili u relativno prisebnom stanju da su mogli razgovarati i reći što se dogodilo. Sve ih je odvezla hitna pomoć.


Komentari