DELIJA U VUKOVARU PRETUKAO BBB-a?: Vidović Krišto traži odgovore, ovo oštro osuđuje

Ilustracija

Predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport, Karolina Vidović Krišto požalila se Vladi na postupanje vukovarske policije nad pripadnicima BBB-a.

Prema pismu koje je Vidović Krišto uputila ministru unutarnjih poslova, Davoru Božinoviću, jedan hrvatski policajac, inače navijač Crvene Zvezde, fizički se iživljavao nad pripadnikom Bad Blue Boysa. Do incidenta je došlo nakon jednog navijačkog sukoba, kada je nekoliko pripadnika BBB-a privedeno.

Krišto dalje tvrdi da su navijači zadržani bez osnove, podvrgnuti verbalnim prijetnjama, osobito od strane spomenutog policajca koji je navodno pripadnik navijačke skupine Delije. Nakon što je došlo do obračuna, napadnutom BBB-u u pomoć su priskočili ostali navijači, koje su potom svladali policajci.

U pismu se navodi da je policajac, nakon što su članovi BBB-a bili svladani, nekoliko puta nogom udario mladića koji je ležao na podu.

Vidović Krišto je pismo uputila Ivanu Penavi, Andreju Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću i zatražila hitno utvrđivanje činjenica. Dodala je da svatko može biti član koje god navijačke skupine želi, osim ako ta skupina radi protiv suvereniteta hrvatske države. Dodala je da nitko u Hrvatskoj ne bi smio biti zlostavljan od državnih tijela na nacionalnosti, vjerske pripadnosti i drugog.


Komentari