MIRANDO MRSIĆ: ‘Isplate kreću nakon 18.prosinca’

Facebook / Ilustracija

“Isplata ide nakon 18. prosinca i sve bi mirovine trebale biti isplaćene do Božića”, izvijestio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Isplata će ići iz Umirovljeničkog fonda koji je služio za isplatu duga umirovljenicima temeljem presude Ustavnog suda, u kojem je neisplaćeno ostalo 198 milijuna kuna. Prema odluci Vlade umirovljenici koji imaju najniža primanja dobit će najvišu božićnicu, prenosi RTL.

Pa će se onima koji primaju mirovinu do 1.000 kuna isplatit 325 kuna božićnice, onima s mirovinom od 1.000 do 2.000 kuna isplatit će se 225 kuna, svima koji primaju 2.000 do 3.000 kuna stići će božićnica u iznosu od 145 kuna. Najmanju svota od 100 kuna primiti će umirovljenici kojima mirovina iznosi više od 3000,01 kuna i više.

Korisnicima kojima su mirovinska primanja priznata na teret nositelja socijalnog osiguranja iz republika bivše SFRJ isplaćuju u Hrvatskoj isplatit će se jednokratno primanje u iznosu od 100,00 kuna, bez obzira na visinu mirovinskih primanja, pod uvjetom da pravo na jednokratno novčano primanje nije ostvareno na temelju mirovinskog primanja ostvarenog u Hrvatskoj.

Vlada će donijeti i odluku o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe izbora za zastupnike u Sabor.


Komentari