DANAS OBAVEZNA ZIMSKA OPREMA: Zbog niskih temperatura moguća je poledica

FOTO: China.org.cn

Prilagodite brzinu i način vožnje.

Na gradskim prometnicama danas su gužve još gore nego inače, stoga se opremite strpljenjem. Ipak, stanje bi se trebalo uskoro normalizirati.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostala vozila je državnom cestom (DC3) kroz Gorski kotar).

Na autocesti A1 od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do prolaza Vučipolje zbog jakog je vjetra brzina ograničena na 80 km/h.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Ponegdje u unutrašnjosti ima magle ili sumaglice. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, kao i na lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

Na autocesti A1, kroz tunel Mala Kapela, zbog radova, vozi se usporeno jednim trakom, u smjeru Splita.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet s obje strane, no obavezna je zimska oprema za sva vozila.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • državna cesta DC36 Šišljavić-Pokupsko u Gradecu Pokupskom;
  • županijska ŽC5199 Šušanj-Štirovača (zbog zimskih uvjeta);
  • lokalna cesta LC22001 u mjestu Gornji Macelj (zbog odrona).


Komentari