Danas je voljen i u sigurnim rukama! Ovo je priča o hrabroj njuški Viktoru kojeg je netko tukao i ostavio u šumi

Izvor: Facebook

Nažalost, s vremena na vrijeme svjedočimo činjenici da živimo u zaista okrutnom svijetu. Ipak, mnogi upravo u takvim situacijama pokažu svoje veliko srce. Tomu svjedoči i hrabra priča psa Viktora, starog svega godinu i pol dana.

Viktor je u kolovozu prošle godine pronađen u šumi u Karlovačkoj županiji u vrlo lošem stanju. Naime, sudeći po ranama, netko je ovu njušku tukao zbog čega je Viktor dobio najgori stadij kožne bolesti Demodex. Kod njega je ona u najvećoj mjeri bila uzrokovana stresom, a koliko je uznapredovala vidi se na na fotografijama Udruge za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj“.

Zahvaljujući dobrim volonterima iz navedene Udruge, Viktor je danas drugi pas. Dlaka mu je narasla zahvaljujući pažnji i brizi volontera.

 

S nestrpljenjem smo cekali ovu objavu. Da vam pokazemo jednog od nasih najvecih ponosa, velikih napredaka, nekad…

Objavljuje Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj”Ponedjeljak, 25. siječnja 2021.

 

I danas je još uvijek plah, no iz Udruge tvrde da se polako privikava na ljude i igru. Neko vrijeme je bio i izdvojen jer je bio na meti dominantnijih pasa.

“Volonterka ga je uzela na skrb početkom prosinca kada mu se stanje opet vidno pogoršavalo. Demodex je opaka bolest koja se uslijed stresa stalno vraća. Taj stres u skloništu mu je uzrokovao velik broj pasa s kojima je bio okružen.”, kažu iz Udruge za Telegram.

Zahvaljujući kvalitetnoj hrani, kupanju u Plivaseptu i tabletama protiv vanjskih i unutarnjih parazita, Viktoru je nakon mjesec i pol ponovno narasla nova dlaka, a zavolio je i ljude koji se brinu za njega.

“Viktor će se moći udomiti kroz mjesec ili dva, a kod privremene udomiteljice trenutno uživa. Sada je voljen i u sigurnim rukama i on je nakon samo mjesec i pol dana postao pravi ljepotan, bez ijedne rane”, kažu iz Udruge.

“U obzir će dolaziti obitelji koje će biti svjesne njegove prošlosti koja utječe na njegovu budućnost. One koje imaju iskustva s plahim psima i koje su ga spremne prihvatiti onakvog kakav on je – divan, poseban, najmiliji”.


Komentari