DAČIĆ: HRVATSKA VODI TRGOVINSKI RAT, Srbija napadnuta

wikimedia

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je kako Hrvatska vodi trgovinski rat protiv Hrvatske, a nije štedio ni Milanovića.

Sukob zemalja oko imigrantske krize se nastavlja nakon što pregovori Milanovića i Vučića nisu imali previše uspjeha. Oglasio se potom Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić koji je imao malo radikalniju retoriku, smatra kako Hrvatska vodi ekonomski rat i da je Srbija “napadnuta”.

Ako žele sukobe, nema nikakvih problema. Ako neko misli da Srbija neće uvesti mjere, neka se ne igra. Mi imamo spremne mjere, ali smo ih odložili”,  rekao je Dačić za TV Pink i napomenuo kako Srbima nitko ne može reći da se ne brani. Spomenuo je kako je Hrvatska prekršila Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju zatvaranjem granica na svoju ruku i tako onemogućila Srbima neometan protok robe i kapitala.

“Sporazum o graničnim prijelazima između Srbije i Hrvatske ne predviđa mogućnost zatvaranja bilo kojeg graničnog prijelaza za promet”, kazao je Dačić.

Najavio je i kako će sve ispričati kolegama iz Bugarske, Rumunjske i ostalih zemalja.  “Mi smo svima već rekli što je Hrvatska prekršila, ali EU sa svojim mehanizmima očigledno ne pokazuje baš preveliku efikasnost u ovim momentima”, prenosi blic.rs riječi Dačića.

Kazao je kako se Srbija nalazi pred ultimatumom i da je napadnuta te napomenuo kako su “mnoge države ratovale zbog ovakvih situacija”, onda nastavio po Milanoviću za kojeg tvrdi da i dalje provocira Srbiju svojim izjavama.

Premijer je ranije izjavio kako Srbija neće uvoditi nikakve mjere protiv Hrvatske jer bi to bio napad na Europsku uniju. Bocnuo je još malo rekavši kako Srbija mora početi djelovati kao država što se tiče imigranata. Ipak Srbija je najavila mjere protiv Hrvatske koji bi trebale nastupiti u ponoć samo ako se prije ne postigne dogovor. Trenutno stanje na Bajakovu nije baš najbolje, vozači kamiona blokirali su promet, a kolona je duga 9 km.

Komentari