Da vam se srce slomi! Baka Mira još uvijek živi u kući s crvenom naljepnicom: ‘Gdje ću dijete?’

Photo: robert Anic/PIXSELL

Tužna priča stiže iz imanja na području Gline. Tamo 90-godiđšnja gospođa Mira živi u kući koja je dobila crvenu naljepnicu te još čeka kontejner.

Posjetila ju je reporterka N1. Pitala ju je što je dobila od njihova zadnjeg susreta prošli tjedan.

“Ništa, do dan danas ništa. Kad bude bit će, strpi se i gotovo. Više ništa”, rekla je Mira.

Kaže da se sve mora rušiti.

“Pa mora se rušiti. To sve unutra ošlo. To je sve za rušenje. Dimnjaka nemam, nemam ništa, sve je srušeno”, priznala je.

Na pitanje da još uvijek spava u toj kući jednostavno je odgovorila – “ali gdje ću? Gdje ću dijete?”

‘Nitko ne dolazi, a kad treba glasanje…’

Rekla je kako do nje gradonačelnik nije bio.

“Ne. Ne. Ja ga niti čuti, ni vidjeti. Ovako dolaze, djeca dolaze, svaka čast. Djeca dovoze, ‘a bako neću to vraćati’. Što god kažeš, odgovor je ‘Nisam za to nadležan’. Imaju i drugi, a šta ja mogu? Koji drugi, ja ne znam. Kome čovjek da se obrati, nikome”, pojasnila je.

Na pitanje ima li kakvu poruku za gradonačenika, za vladajuće, samo kaže: “Nek’ dođu, nek’ smjeste, dok ne vidimo što će biti, da imam negdje glavu zavući. To mi je poruka. Kakav kontejner, što će mi kućica… Da imam negdje ugrijati vode, da pružim ove jadne stare noge… Nitko ne dolazi, a kad treba glasanje, evo ih kod babe. Sad te ni’ko ništa ne pita. Tu sam ja ostala, rođena, što ja znam koliko godina. Imam pet-šest kokica, imala sam ja dok sam mogla svega. Muž mi je umro još ’87., 64 godine je imao. Imam 2.000 kuna penzije, nisam državi dužna ni lipe”, zaključila je.


Komentari