DA TI SRCE PUKNE! Mali pas čeka svog gazdu, ali on se neće nikad vratiti

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jučerašnji potres mnoge je mještane Sisačko-moslavačke županije ostavio bez krova nad glavom, a nažalost odnio je i sedam ljudskih života.

Među njima je i Mile Jurković koji je živio u naselju Majske Poljane. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je ispod ruševina potpuno sravnjenje kuće sa zemljom, a mali psić i dalje sjedi ispred razrušene kuće nadajući se da će se njegov vlasnik vratiti.

Ovaj bolan prizor kojeg su snimili Pixsellovi fotoreporteri nažalost samo je dio neopisive tragedije koja je zadesila Hrvatsku. Majske Poljane ujedno su i područje koje je najviše stradalo u ovome potresu, a pomoć stiže sa svih strana.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjećamo, Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo je upute građanima što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području:

1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:

Petrinja
Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A
Mobitel: 098 17 69 532

Glina
Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60
Mobitel: 098 599 098

2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga.

Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga. Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.

3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodi se evidencija nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.

5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.


Komentari