Čvor Jankomir: U smjeru Lučkog vozi se u koloni

flickr.com

Jutarnje gužve su krenule.

Zbog gustog prometa u zoni radova čvora Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3), vozi se usporeno u koloni.

Na većini cesta prometuje se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Ima je i na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova.

Na autocesti A1 u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno, zbog radova.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Jankomir iz smjera Zaprešića (A2) u smjeru čvora Lučko (A3) zatvoren je vozni trak. Prometuje se pretjecajnim trakom i trakom za ubrzanje uz ograničenje brzine. Moguće su vožnje u kolonama i zastoji, posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova redovnog održavanja (košnja centralnog pojasa) od 91. +500 km do 88. +500 km, kod čvora Popovec u smjeru Varaždina, vozi se voznim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na državnoj cesti DC10 Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zbog sanacije kolnika između čvorova Luka i Sveta Helena vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Tijekom dana očekujemo povremeno pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, prilazima turističkim središtima duž obale te na pojedinim graničnim prijelazima.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga;
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC3 u mjestu Lužan Biskupečki;
  • DC66 u naselju Marčana;
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Komentari