CRODEMOSKOP: Očekivali rast rejtinga, ali to se nije dogodilo! Evo kako stoje sve stranke!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Točno prije dva mjeseca Hrvati su izabrali novu vlast na parlamentarnim izborima, što misle o rejtingu stranaka i političara donosi mjesečno istraživanje CRO Demoskopa za rujan, koje je za RTL provela agencija Promocija plus, donosi i analizira Damira Gregoret.

Na vrhu ljestvice je uvjerljvo HDZ s 32,8 posto, dok je rejting SDP gotovo dvostruko niži 18,4 posto od vladajuće stranke. Na trećem mjestu je platforma Možemo čiji je rejting pao s 11 na 8,9 posto.

Slijede Domovinski pokret s 7,8 posto, koji imaju lagani pad u odnosu na kolovoz kad su imali 8,6 posto, te Most s 7,6 posto isto s laganim padom (8,3 posto u kolovozu) . Zatim Pametno s 2,1 posto. Stranka s Imenom i Prezimenom ima dva posto, HSS 1,4 posto i IDS 1,3 posto.

Andrej Plenković je i dalje na vrhu ljestvice najpozitivnijih političara s 24,4, slijedi predsjednik Republike Zoran Milanović, 17,1 posto. Na trećem je mjestu ministar zdravstva Vili Beroš, čiji se rejting smanjio s 4,3 posto na 3,1. Miroslav Škoro je 2,7 posto četvrti, peti je Tomislav Tomašević (2,4 posto), a šesti ministar financija Zdravko Marić s istim postotkom.

Negativci su ponovno predsjednik Republike i predsjednik Vlade. Na vrhu ljestvice je Zoran Milanović s 15,1 posto, slijedi Andrej Plenković  s 14,8 posto. Zatim Miroslav Škoro (6,5 posto), Milan Bandić (6,3 posto), Milorad Pupovac (3 posto) te Davor Bernardić (2,8 posto).


Komentari