CRNA ZAGREBAČKA STATISTIKA: Čak 21 novozaraženi, zarazili su se kontaktom ili u klubovima!

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Na tiskovnoj konferenciji nacionalnog stožera jučer je objavljeno kako Hrvatska broji 52 novooboljelih. S tom brojkom, u našoj je državi ukupno 515 zaraženih koronavirusom. Uz to, na službenoj stranici Vlade, dostupna je i interaktivna karta koja pokazuje trenutno aktivne slučajeve, ali i one ukupne.

HRT javlja kako u Zagrebu danas imamo 21 novozaraženu osobu.  Istaknuli su i kako se tu radi o kontaktima prethodno zaraženih ili o osobama koje su se zarazile u noćnim klubovima.

Istarski je stožer javio kako među testiranima nemaju novooboljelih, no noovoboljele, njih čak osam broji Požega, potvrdio je načelnik stožera Vedran Neferović.

Šest osoba evidentirano je u prigradskom naselju Bankovci, a oni se dovode u vezu s dvije ranije zaražene osobe iz Marindvora koje su se vratile iz Njemačke. S druge strane, jedan je novozaraženi navodno zaražen jer je boravio u jednom zagrebačkom noćnom klubu. Osmi je pak stigao pozitivan u ponoć pa se njegovi kontakti još ne znaju. U svakom slučaju, čekaju se nalazi i drugih uzoraka.

Što se tiče ostatka država, u Zadarskoj županiji nema novozaraženih dok se u samoizolaciji nalazi 407 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 91 uzorak i svi su negativni na koronavirus.


Vukovarsko-srijemska ima još jednu zaraženu osobu, objavili su na službenoj Facebook stranici. Novooboljela osoba dolazi iz Bapske. U protekla 24 sata testirano je 58 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2551.

U Karlovačkoj županiji jučer su potvrđena dva nova slučaja, a radi se o bliskim obiteljskim kontaktima ranije oboljele osobe. Obje osobe su iz Karlovca i bile su u samoizolaciji.

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 74. dan za redom nema novooboljelih osoba. Kroz posljednja 24 sata testirano je šest osoba i sve su negativne, izvijestio je tamošnji stožer.

Ni Šibensko-kninska županija nema novooboljele. Pod mjerama samoizolacije je 75 osoba od kojih je 56 zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom, a 19 zbog ulaska u RH iz zemalja pod mjerama graničnog režima. U protekla 24 sata testirano je 3 osobe.

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 144 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus. Deset novopozitivnih osoba je s područja Đakova, tri iz Kopačeva, a po jedna iz Osijeka, Dalja i Batine. Svi su kontakti ranije oboljelih.

Na području Splitsko dalmatinske županije testirano je 147 ljudi. Svi nalazi su negativni, a novooboljelih nema ni na području Virovitičko-podravske županije.

Pozitivni su i rezultati došli i iz Zagrebačke županije. “Do 11:00 sati evidentirane su 164 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o šest osoba više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule”, izvijestili su. Po dva nova slučaja evidentirana su u ispostavama Velika Gorica i Jastrebarsko te po jedan novi slučaj u ispostavi Zaprešić i Svetoj Nedelji.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite PGŽ, od jutros je evidentirana jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a troje je izliječenih. I kod ove nove potvrđene zaraze riječ je o „uvezenom“ slučaju. U pitanju je hrvatska državljanka koja je došla iz Srbije, po povratku je odmah stavljena u samoizolaciju i nije ostvarila kontakte s drugim osobama.

Komentari

loading...