COVID pozitivan muškarac (47) otišao u kafić pa bez maske ‘ćaskao’ s troje ljudi. Netko ga je prijavio

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL/ ILUSTRACIJA

Iz policijske uprave javljaju kako je umjesto kod kuće, kao COVID -19 pozitivna osoba, 47-godišnjak zatečen u ugostiteljskom objektu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Širenje i prenošenje zaraznih bolesti”.

Navode kako su, u subotu, 31. listopada oko 10.30 sati, zaprimili dojavu da navedeni muškarac, kao COVID-19 pozitivna osoba, krši mjeru samoizolacije i liječenja u kući.

Policijski službenici postupajući po dojavi, muškarca su zatekli oko 11 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nakon čega je sanitetskim prijevozom Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prevezen na adresu boravišta.

Kako je utvrđeno, isti je, bez korištenja zaštitne maske, u ugostiteljskom objektu bio u kontaktu s tri osobe, a prije toga sa više djelatnika jedne zdravstvene ustanove.

O navedenom je događaju izvještena Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, radi poduzimanja mjera i radnji iz njihovog djelokruga rada. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari