Covid potvrde u zdravstvu i socijalnoj skrbi na snazi ipak od ponedjeljka: Evo što trebate znati!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Da obavezne digitalne covid potvrde ili negativan test za sve zaposlene u zdravstvu i socijalnoj skrbi na snagu ipak stupaju 4. listopada, a ne s prvim danom mjeseca, potvrdila je Zvjezdana Bogdanović, savjetnica ministra socijalne politike Josipa Aladrovića, a nakon sjednice Vlade, isto je potvrdio i ministar zdravstva Vili Beroš.

“Mi smo cijelo vrijeme govorili o početku listopada, a ne o 1. listopada”, rekao je Beroš koji upitan o trajnosti plaćanja testiranja iz državnog proračuna govori kako je nemoguće reći koliko će se to odvijati, ali je, tvrdi, i jasno da to ne može trajati unedogled.

“Nećemo biti rigidni, ali jasno je da želimo poraditi na sigurnosti. Onaj koji se ne želi cijepiti, testirati ili nije prebolio neće moći doći na posao, neće moći dobiti naknadu za posao odnosno plaću. U ovom trenutku ja sam protiv toga da bude ikakvih otkaza”, zaključio je.

Što se pak tiče potvrda za pacijente, ističe kako istu moraju imati svi bolesnici koji imaju narudžbe za hospitalizaciju i preglede kao i za one koji su u pratnji pacijenta. Tu pak, stoji u Odluci, nisu uključena djeca do 12 godina.

“Naravno da će testiranje pacijentima biti besplatno. Svatko tko ima tretman ili hospitalizaciju, dobit će uputnicu i za testiranje, ono će biti besplatno”, govori Beroš.

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere koju su zdravstvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatni zdravstveni djelatnici obvezni provoditi prilikom prijema pacijenta nalazi se ovdje!

Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi na virus SARS-CoV-2 pogledajte ovdje!

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2 dostupna je na ovoj poveznici!


Komentari