CIRKUS NA PRESSICI Zdravko Mamić urlao: ‘Sram vas bilo, žgadijo jedna, hulje jedne, operite s benzinom svoja prljava usta’

Zdravko Mamić (Foto: Josko Ponos / CROPIX)

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić održao je konferenciju za medije u dvorani hotela Mepas u Mostaru.

“Nismo se vidjeli jako dugo, obzirom na neke duge stare navike, ali u posljednje vrijeme nisam istupao u javnost. Želio sam si priuštiti mir, život i opstojnost, a moram reći da sam u tome gotovo uspio. Zahvalio bih se Hercegovcima i Bošnjacima na ljubavi i pažnji kojom me obasipaju sve četiri godine kako sam došao u Hercegovinu, a tu ću vjerojatno i umrijeti i protiv toga, dapače, nemam ništa”, započeo je Mamić konferenciju.

“Pred vama ovdje danas u Mostaru sjedi najpošteniji čovjek koji, iako je nekad nekog nehotice uvrijedio, pokajao sam se za to, a i kad bi me netko tužio, odvjetnik bi došao, rekao, ja bih uplatio novac koji su tražili jer nisam imao vremena ići po sudovima, odnosno nisam htio jer ti sudovi nisu pravi.”

‘Treba ih zbrisati s lica mjesta’

“Sudovi u Hrvatskoj i ljudi koji tamo rade su uhljebi i politički izabrani. Mostarski Bruce Lee, Nino Raspudić kaže da ih treba ukinuti, on se izražava lijepo, ja kažem da ih treba zbrisati s lica mjesta jer su napravili jako puno zla Hrvatima. To je ta banda koja danas stoluje na Ustavnom sudu isto vrijedi i za Vrhovni sud RH jer desetljećima upropaštava perspektivu budućnosti građana RH”, kazao je Mamić.

“Sudovi u Hrvatskoj su išli dokazivat, izmislili konstrukciju da sam ja oštetio Dinamo i da sam ja neovlašteno iznio novac iz Dinama. To vam je isto kao da bh tužiteljstvo da sam ja vas oštetio, a vi biste rekli u glas – nije nas čovjek oštetio. Dinamo koji je privatna pravna osoba kaže: Ne, mi nismo oštećeni i mi stojimo iza svih poteza koje je Mamić radio, a oni nasiljem kroz institucije Uskok, pa policija, državno odvjetništvo, sudovi, idu dokazivat da je Dinamo oštećen.”

Zatim je opleo po sucima.

“Majku vam je*em svima. Operite s benzinom svoja prljava usta. Moje prezime Mamić je časno, i moja obitelj. Sve račune smo platili, napravili ste od jedne časne obitelji najveći progon. Sram vas bilo, žgadijo jedna, hulje jedne. Kad sam bio u Zagrebu htjeli ste me dodirnut, htjeli ste piti sa mnom. Vi da meni sudite, mater vam je*em korumpiranu lopovsku. Mater vam je*em šugavu i bezobraznu. Znate li tko je doveo Modrića, Kovačića i Brozovića? Ovaj genije. Oni pronose slavu svijetom, a nijedan se ne usudi reći nijednu lijepu riječ od mene”, rekao je Mamić pa nastavio.

“Moja poštena obitelj proživljavala je teške dane, posebno moje kćerke i moja žena koje su morale iznositi stvari u vrećicama. Imao sam tu privilegiju da upoznam jednog izvrsnog gospodina Renu Koraća koji mi je posudio šest milijuna eura i platio štetu koju je sud presudio, od 7 milijuna eura, a moja supruga je do sada platila 52 milijuna eura. Državo to nije tvoj novac. Ukoliko je Zdravko Mamić iznio novac iz Dinama, nije ga iznio preko vašeg računa, nego preko računa Modrića i Lovrena i oni bi trebali biti sa mnom u postupku. Dva milijuna eura je na računu Modrića, koji je zadržao za sebe, a u ime poreza državi je uplaćeno tri ipol milijuna eura. Vratite pare Dinamu kad ste dokazali da je Dinamo oštećen i to nikako ne može biti vaše pravo da pljačkate Dinamo, a mene optužujete da to nije moje.”

O Modriću

“Ja sam njegov drugi otac, a on je nogometna i ljudska veličina. Uzeo sam ga u Dinamo kad je bio izbjeglica. Moj sin ga je prodao u Tottenham, pa nakon toga u Real Madrid, a ja od njega nikad nisam dobio ulaznicu ili njegov dres. Modrić nema snage građanske da sazove pressicu i da kaže pa bando jedna kako možete to raditi Mamiću? Ja sam živi svjedok da Zdravko Mamić nije ukrao ništa, dobio je novce po ugovoru koji je imao sa mnom, ništa nije ukrao.

A tog istog Modrića, sam ja uzeo sa 14 godina, kad je njegova obitelj bila u izbjeglištvu i brinuo o njemu isto kao i o Lovrenu čija je obitelj bila u Karlovcu, “ističe Zdravko Mamić.

Komentari