CIJENE POČINJU RASTI: Već sljedećeg mjececa cigarete će poskupiti, trošarine i na automobile

FOTO: Flickr

Dan nakon predstavljanja porezne reforme, ministar financija Zdravko Marić gostovao je u radijskoj emisiji U mreži Prvoga i govorio o povećanju trošarina.

Ministar financija Zdravko Marić prilikom gostovanja najavio je poskupljenje cigareta od idućeg mjeseca, no ne smatra da će ono biti veće od kune.

>>>NOVI UDAR NA PUŠAČE: Cijene cigareta narast će dva puta, evo koliko će vas koštati

Mijenjat će se i trošarine na automobile

“Doći će do blagog povećanja za automobile koji imaju povećanu emisiju CO2, odnosno korekcije cijene i na niže ili bez promjene za one koji to nemaju”, rekao je za Hrvatski radio.

Također, ponovno će se uvesti odbitak pretporeza za poduzetnike za troškove nabave automobila za osobni prijevoz. Neke posebne kategorije vozila uvozit će se jeftinije nego do sada. No, trgovci i poduzetnici prigovaraju što se primjena te odredbe odgađa do 2018. godine, piše Dnevnik.hr.

Zbog porezne reforme jeftinija će biti i vozila s osam i više sjedala. Dijelom zbog ekologije, a dijelom kao poticaj obiteljima s više djece.

>>>POREZNA REFORMA DONOSI PROMJENE: Sintetički dohodak, rastu plaće ministrima i zastupnicima, poduzetnici će se voziti jeftinije


Komentari