Cijene benzina opet padaju, no dizel i autoplin su skuplji

Screenshot

Cijene benzina padaju već mjesec dana.

Četvrti tjedan za redom padaju cijene benzina. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za 6 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,73 do 8,77 kuna, ovisno o kompaniji. U posljednja četiri tjedna, cijena litre eurosupera 95 pala je ukupno 42 lipe, čime je spremnik od 50 litara pojeftinio 21 kunu.

No, vozači koji koriste dizelska goriva nemaju razloga za zadovoljstvo. Prema informacijama portala cijenegoriva.info cijena litre ove vrste goriva u utorak je viša za 2 lipe i sada se prodaje u rasponu od 7,63 do 7,66 kune, ovisno o kompaniji.

Također, litra autoplina u utorak je poskupila za 3 lipe. Cijena se na većini postaja kreće oko 3,89 kuna.

Promjene cijena goriva u Hrvatskoj posljedica su pada cijena benziskih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu od 2,75 posto i rasta cijena dizelskih derivata za 0,2 posto u odnosu na tjedan prije i rasta tečaja dolara od oko 0,7 posto.

S obzirom na to da je cijena barela na svjetskim tržištima i dalje na niskim razinama (oko 36,6 dolara) i budući da je tečaj dolara pao ispod 7 kuna, ukoliko se ove razine zadrže i ovoga tjedna, idućeg bi tjedna cijene goriva mogle zabilježiti blagi pad.

Komentari