CESTE U ZEMLJI: Pogledajte gdje su mogući zastoji i promjene

Screenshot: wikipedia

Provjerite stanje na cestama diljem zemlje.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Istri, Gorskom kotaru, sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magle ima i na dionicama autocesta: A4 Goričan-Zagreb od Goričana do Brezničkog Huma, na A6 Rijeka-Zagreb od čvora Oštrovica do tunela Tuhobić. Jak vjetar povremeno puše na autocestama: A1 između mosta Miljanica i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski od kiše u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i dijelu Slavonije, vlažni u većem dijelu ostatka zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozač iz HAK-a mole za strpljenje.

Na autocesti A1, kroz tunel Sveti Marko u smjeru mora te kroz tunel Sveti Rok u oba smjera vozi se jednim trakom.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Zbog radova bit će zatvorena DC404 između čvora Vežica i križanja s ulicom Andrije Kačića Miošića u Rijeci 01./02. (ponedjeljak) i 02./.03. (utorak) od 22,00 do 06,00 sati.

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:

• DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj na predjelu Ustića Draga i kod mjesta Kukuzovac;
• DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani
• DC28 Novi Glog-Kenđelovac.

Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.

IZVANREDNI PRIJEVOZ

-1. veljače od 08:00 sati do 13:00 sati izvanredni prijevoz tereta kretat će se relacijom: Bobota-ŽC4111 Klisa-DC2- DC417-NC Vukovarska ulica-Biljska cesta-ŽC4257-DC7-Švajcarnica-DC7-Beli Manastir-DC7-Osječka 4. Vozače molimo za poštivanje uputa tehničke pratnje.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Komentari