CAPAKU SE SVIĐA: Cijepljenje će na društvenim mrežama promovirati bivša potpredsjednica Vlade i članica HDZ-a

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak dodijelio je posao reklamiranja cijepljenja na društvenim mrežama HZJZ-a tvrtki Biance Matković, bivše potpredsjednice Vlade i članice HDZ-a.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio tzv. pozivni natječaj za promociju projekta “Misli na druge, cijepi se” na društvenim mrežama HZJZ-a, na rok od šest mjeseci. Objavljeno je to prije desetak dana, odnosno kada je javnost počela otkrivati o cijepljenju preko reda.

Vrijednost pozivnog natječaja je bila 195 tisuća kuna, taman da bude manje od 200 tisuća, te da sukladno Zakonu o javnoj nabavi ne mora ići na javni natječaj preko službenih stranica javne nabave, gdje se ponude dostavljaju online, te se i otvaraju javno – i kontrola procesa je, unatoč stalnim sumnjama i u nabave po tom modelu, ipak nešto veća, doznaje Net.hr.

Capak je odobrio ponudu tvrtke Media front jer je imala najbolji “kreativni koncept kampanje”. Upravo je Matković u vlasništvu te tvrtke koja je upravo dobila posao promoviranja cijepljena protiv koronavirusa, za iznos od 188 tisuća kuna neto, odnosno 235 tisuća kuna bruto.

Bianca Matković poznata je po hvaljenju rada premijera Andreja Plenkovića i Nacionalnog stožera. Nakon političke karijere u kabinetu Ive Sanadera prebacila se na marketing i promocije.


Komentari