Capakova zamjenica: ‘Ne razmišlja se o online nastavi’; Stipić: ‘Da je bilo drugog načina ne bismo išli u prosvjed!’

Screenshot Youtube

Nacionalni stožer, kako je zakazano, danas bi trebao predstaviti najstrože mjere kako bi suzbili rast broja zaraženih od koronavirusa.

Mjere se tiču ugostiteljstva, obrazovanja, kulture, prijevoza i sporta, a Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio da će mjere vrijediti do Božića.

Dok se nove odluke čekaju tema današnje emisije Hrvatskog radija u mreži Prvog na HRT-bila je rad škola odnosno s kojim se sve problemima suočavaju nastavnici, ali i ravnatelji.

Koordinatorica radne skupine Ministarstva obrazovanja i zamjenica šefa HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin objasnila je kako Koordinacija radne skupine Ministarstva obrazovanja nije donijela strože mjere glede održavanja nastave.

Ističe kako su mjere dogovorene već u kolovozu te da te mjere pokrivaju sve potrebe, ali da sve ovise o odluci lokalnih stožera.

Photo: Davorin Višnjić/PIXSELL

“Gdje ima potrebe, može se prijeći na C model nastave, a to je nastava od kuće. Na nacionalnoj razini se o tome ne razmišlja”, dodala je Pavić Šimeta.

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec je istaknula kako je dobra ova odluka Ministarstva koja nalaže da se djeluje ciljano. Dok je Pavić Šimetin rekla da za sada školski praznici ostaju onako kako je prije određeno. Kazala je kako je zaraženo 0.36 posto učenika od ukupnog broja istih, što je vrlo malo.

Na pitanje misli li da bi se trebalo prijeći na online nastavu, predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić rekao je kako ‘mišljenja profesora nisu bitna, već da treba imati povjerenje u one koji o tome više znaju’, prenosi Index.

Istaknuo je kako ova dva oblika nastave, učenje od kuće i učenje u razredu, nisu usporediva što se tiče kvalitete te kako se treba učiniti sve kako bi se nastava što duže održala u razredu.

Sindikat Preporod danas je najavio kako će održati prosvjed pred Ministarstvom obrazovanja.

“Da su postojali drugi načini ne bi išli u prosvjed”, ističe Stipić zašto je prosvjed nužan.


Komentari