Capak objasnio kako dolazi do razlike u brojkama novooboljelih!

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL / CROPIX

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak objasnio je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog čega je došlo do razlike u brojkama koje je Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio te brojki koje su oni objavili.

Naveo je pritom kako oni primaju brojke iz laboratorija diljem zemlje putem HZZO-ove elektroničke platforme te da je u slučaju Istre prošlog tjedna došlo tehničke pogreške zbog koje oni nisu zaprimali podatke iz Istarske županije, piše Večernji.

“Nama se dogodilo da je zbog tehničkih problema u laboratoriju u Istarskoj županiji zakazala platforma u četvrtak, što su uočili tek u nedjelju. Podaci o dnevno novooboljelima od ponedjeljka su precizni i točni što se tiče Istre, no oni podaci od četvrtka do nedjelje nisu. To ćemo uskladiti s našim podacima, zbrojiti ih sa svima ostalima i objaviti podatke”,  rekao je Capak.

Naveo je pritom kako oni primaju brojke iz laboratorija diljem zemlje putem HZZO-ove elektroničke platforme te da je u slučaju Istre prošlog tjedna došlo tehničke pogreške zbog koje oni nisu zaprimali podatke iz Istarske županije.

“Nama se dogodilo da je zbog tehničkih problema u laboratoriju u Istarskoj županiji zakazala platforma u četvrtak, što su uočili tek u nedjelju. Podaci o dnevno novooboljelima od ponedjeljka su precizni i točni što se tiče Istre, no oni podaci od četvrtka do nedjelje nisu. To ćemo uskladiti s našim podacima, zbrojiti ih sa svima ostalima i objaviti podatke”, kazao je Capak.

Istaknuo je pritom kako je riječ o 34 bolesnika u slučaju Istre. Naveo je i kako se sličan problem dogodio i u Primorsko-goranskoj županiji.

“Oni danas imaju nula, ali tri dana nisu mogli upisivati kada su imali 13 slučajeva. Jučer su imali 4 i prekjučer 9, mi smo to upisali kao 13 novooboljelih danas”, objasnio je Capak.


Komentari