BURILOVIĆ O CIJEPLJENJU: ‘Ja sam ratni vojni invalid’, nije htio otkriti gdje se cijepio 13. siječnja

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dok se prije u političkim borbama koristila prljava imovina, danas su to informacije o cijepljenju protiv koronavirusa prije reda, rekla je Mojmira Pastorčić u Direktu, koji donosi brojku od više od 4 tisuće onih koji su se cijepili prije reda.

Prije reda se cijepio i šef HGK Luka Burilović, kao i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras. I dok je Damir Boras izjavio kako su se njegova supruga i on cijepili jer su se našli u tom trenutku na mjestu gdje je ostalo par doza viška, Burilović je kao razlog naveo nešto sasvim drukčije.

“Ja sam ratni vojni invalid, na sugestiju mog liječnika, rekao je da spadam u rizičnu skupinu, ja sam se 13. siječnja cijepio, ne bih htio da zbog mog cijepljenja bilo tko ima problema. Ako nekome fali, u ovoj situaciji, ne bih se cijepio”, kaže.

“Kontekst 13. prvog i danas uz sve moje zdravstvene probleme je nešto sasvim drugo”, zaključio je Burilović za RTL.

Ministar zdravstva Vili Beroš je u četvrtak poručio je u četvrtak navečer da svi slučajevi prekorednog cijepljenja zaslužuju najoštrije osude, posebno ako je time netko od građana zakinut za svoje pravo, zbog čega će zatražiti da se ispitaju svi slučajevi koji se navode u medijima.


Komentari