Bujas oštro opleo po Katarini Peović: ‘Pokažimo joj srednji prst, zajedno. Pitam se, zar ovakvi uče našu djecu?’

Foto: Goran Stanzl/ Patrik Macek/PIXSELL/

Zastupnica stranke Radnička fronta, Katarina Peović izjavila je kako u Udruzi Glas poduzetnika, svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe. Navedeno je izjavila prilikom gostovanja na HRT-u, te je komentirala i članarine u HGK, kao i prosvjed poduzetnika.

Na navedenu izjavu nije ostao imun predsjednik navedene Udruge, a u podužem Facebook statusu jasno je izrazio da o dotičnoj nema lijepo mišljenje.

 Svoje obraćanje je započeo rečenicom kako je mislio “ne komentirati marginalne političke čimbenika, no zbog digniteta jedne jake i neovisne Udruge iz civilnog sektora koja predstavlja skoro 16000 tvrtki i obrta, osjećao se dužnim to učiniti”.

“Uostalom, što reći o jednoj uhljebskoj ekipi, bez dana staža u privatnom sektoru (koja je na “naivnosti” Možemo uletjela u Sabor), baziranoj na ideologiji extremne ljevice koja nas poduzetnike i obrtnike smatra ‘klasnim neprijateljima’, koje prvo treba progresivno oporezivati, a onda nam nacionalizirati imovinu po starom i već viđenom modelu, a možda bi nas čak trebalo i po ‘kratkom postupku’, započeo je Bujas svoju objavu.

“Dosta je našim građanima ekstrema bilo s lijeva, bilo s desna, a pogotovo onih koji ne bi ništa radili, stvarali, samo bi tuđe raspoređivali, otimali, u ime naroda naravno, ali za svoj račun!
Toliko laži i toliko mržnje prema poduzetnicima i obrtnicima davno nisam vidio u javnom prostoru. Do dolaska RF ili ti “KPJ”.

Naravno da je ona poprilično iskompleksirana propalim marksističkim teorijama 19. st. u interpretaciji svog mentora – Kapovića. Ona jednostavno i nema svoj stav, samo je instruirana što i kako reći.

Naravno da je laž da si sedno ako si za tržišnu ekonomiju i liberalnu demokraciju (ona koja štiti manjine u svakom kontekstu) i ako želiš manje poreze i regulacije, više slobode i manje utjecaja države, naravno da je laž da su svi u Javnom sektoru uhljebi, no istina je da su oni u birokratskom segmentu Javnog sektora mahom uhljebljeni, a ona i Ribić se kriju iza produktivnog dijela Javnog sektora, naših sestara, doktora, policajaca, vatrogasaca koji su potplaćeni baš zbog ovih iznad prosječnih plaća političkih uhljeba.

Ovakav napad političke partije na neovisnu i jaku udrugu iz civilnog sektora je samo dokaz njihovog mentalnog sklopa, toalitarističkog u ‘dobroj staljinističkoj maniri’, stoga, pokažimo joj srednji prst, zajedno. Slobodno komentirajte, da čujem vaš stav i zapitajmo se, zar ovakvi uče našu djecu? “, zaključio je Bujas.


Komentari