BUDŽET IZNOSI 15 MILIJUNA KUNA: HTZ pokrenuo veliku turističku kampanju za 2017. godinu

Wikipedia

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je krajem 2016. godine zimsku promotivnu kampanju.

Zimska promotivna kampanja provodi se za turističku ponudu pod nazivom ‘Croatia Feeds’, piše Poslovni dnevnik. 

Kampanja je pokrenuta na šest inozemnih tržišta – u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Švedskoj, Francuskoj, Švicarskoj i Nizozemskoj.

U svim državama kampanja se provodi na društvenim mrežama, dok u Njemačkoj ide i na televiziji, a njezin ukupni budžet iznosi 15 milijuna kuna.

S obzirom da je kampanja krenula u božićno vrijeme, u sklopu nje se promoviraju i tradicionalna božićna kuhinja i jela iz hrvatskih krajeva uz napomenu da se u Hrvatskoj u svako doba godine može dobro jesti, a tu je i priča o pet najboljih ruta za putovanje po Hrvatskoj tijekom kojih vožnja zasigurno neće biti dosadna i brojne druge kojima se skreće pažnja na hrvatske kulturne, povijesne, prirodne i druge posebnosti.

Žele privući pažnju publike

“Kampanja Croatia Feeds osmišljena je na način ‘story tellinga’ ili pričanja zanimljivih priča o Hrvatskoj, ali na intrigantan i drugačiji način, kako bi privukle pažnju krajnjih korisnika, pri čemu su teme priča odabrane ovisno o preferencijama tržišta”, napominju iz Glavnog ureda HTZ-a.

Kampanju prati i internetska stranica Croatia Feeds, koju je HTZ napravio u suradnji s Googleovim kreativnim timom.

“Croatia Feeds se po svemu znatno razlikuje od dosadašnjih online kampanja, jer se upotrebom zanimljivih, intrigantnih naslova na ‘bannerima’ i zajedno s novim brendiranim logom te privlačnim fotografijama nastoji privući pažnja publike- potencijalnih turista”, poručio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.


Komentari