BRZA REAKCIJA: Policija pronašla 26-godišnjaka koji je provalio u vozilo HGSS-a i ukrao opremu

Foto: PU varaždinska

U petak su se HGSS-ovci požalili da im je netko iz zaključanog vozila ukrao opremu. Naime, dan ranije, u četvrtak, između 15 i 18 sati, netko je pokrao osobnu i službenu HGSS-ovu opremu i to iz zaključanog kombija.

No, policija je brzo pronašla sumnjivca. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 26 godina iz Gornjeg Vratna.

“Sumnja se da je, 30. lipnja u popodnevnim satima u Dravskoj park šumi u Varaždinu, predio zvani ‘Beli kipi’, provalio u kombi vozilo vlasništvo 34-godišnjaka aktivnog pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja. Iz vozila je otuđio torbe sa opremom za spašavanje iz dubina i visina.

Brzim postupanjem policijskih službenika i poduzetim radnjama jučer, 1. srpnja pronađen je počinitelj i veći dio ukradene opreme. Pronađena oprema je vraćena oštećenom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava za kazneno djelo Teške krađe provaljivanjem”, javljaju iz PU varaždinske.


Komentari