BROJKE OPET NARASLE Danas u Hrvatskoj 162 nova slučaja, dvije osobe su preminule

Tomislav Pavlek/HINA/POOL/PIXSELL

U protekla 24 sata zabilježena su 162 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1062. Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Dvije su osobe preminule

Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata evidentirane su 3 novozaražene osobe s područja Krapinsko – zagorske županije. Novobooljele osobe imaju prebivališta na području Grada Zlatara te općina Đurmanec i Zlatar Bistrica. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba sa područja Krapinsko – zagorske županije je 10.

Karlovačka županija

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji 7 je osoba sa pozitivnim nalazom na SARS CoV 2(107 pristiglihnalaza) . Radi se o 4 mlađe osobe (3 ženske i jedna muška osoba) te dvije muške osobe srednje životne dobi i jedna starija muška osoba. Dvije osobe su kontakti prethodno oboljele osobe. Šest navedenih osoba su iz okolice Karlovca.

Jedna starija muška osoba koja ima prebivalište na području Primorsko goranske županije i hospitalizirana je u OB Karlovac trenutno živi u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini od kuda je i došla u našu bolnicu. O tome je obaviješten HZJZ koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH.

Za ostale 4 osobe epidemiološka obrada je u tijeku.

Ukupno je do sada na području Karlovačke županije oboljelo 120 osoba od COVID-19.

U samoizolaciji se nalaze 122 osobe.

Međimurska županija

Od bolesti COVID-19 tri su novooboljele osobe u posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji, a sve su ljetovale u Vodicama, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U priopćenju se navodi da su u protekla 24 sata u Međimurskoj županiji evidentirane tri novooboljele osobe. Sve tri osobe ljetovale su u Vodicama koje je Stožer civilne zaštite evidentirao kao novo žarište.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporučuje svima koji su bili na ljetovanju u Vodicama i pohodili noćne klubove da kontaktiraju Djelatnost za epidemiologiju zaraznih te kroničnih nezaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi daljnjih konzultacija.

Napomenuli su da su do sada ukupno obavljena 2504 testiranja na koronavirus.

Iz Stožera su također obavijestili javnost da je, što se tiče režima prelaska granice s Republikom Slovenijom, Međimurska županija u zelenoj zoni što znači da trenutačno za hrvatske građane nema promjene u odnosu na dosadašnji režim prelaska granice.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva bolesti COVID-19. Svih 38 testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata je negativno. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 108 slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno se na području Županije na kućnom liječenju nalazi jedna osoba, a druga osoba koja se statistički vodi na području naše Županije liječi se na području Splitsko-dalmatinske županije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu.

Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih osoba Covidom-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u tijeku je epidemiološko istraživanje.

U ovoj županiji sada je ukupno pet osoba zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 13 osoba.

Zagrebačka-županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 15.08.2020. do 11:00 sati evidentirano je 297 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o devet osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 59 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 227 osoba, a 11 ih je preminulo.

Varaždinska županija

Na području Varaždinske županije tri su nova slučaja koronavirusa. Radi se o mlađim ljudima koji su se vratili s ljetovanja.

Preminula je starija ženska osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 7 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 52 osobe, a ukupno je testirano 4186 osoba. Na posljednjem testiranju bio je 51 uzorak, dva uzorka su pozitivna na koronavirus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je deset (10) novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom tako iznosi dvije stotoine i deset (210), dok je broj aktivnih slučajeva trideset i pet (35). Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je stotinu i dvadeset(120).

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata, u na području Šibensko-kninske županije osamnaest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19 i jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici. Od ukupno 18 oboljelih iz Šibenika ih je 11, iz Knina 3, iz Vodica 2 i po jedna osoba iz Kistanja i Bilica. S današnjim danom u našoj županiji 66 je aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice od bolesti COVID-19 liječe se dvije osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 85 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 289 osoba, od kojih su 287 kontakti oboljelih, a dvije osobe su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja te im je određena mjera 14-dnevne karantene.

Splitsko-dalmatinska županije

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 595 obrađenih testova danas je 31 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita 23, Solina 1, Imotskog 1, Ciste Provo 1, Podbablja 1, Sinja 1, Makarske 1, Omiša 1 i Dugog Rata 1.

Uz 31 novooboljelu osobu pozitivnu na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još su četiri osobe iz drugih županija pozitivne na Covid infekciju i to 2 osobe iz Zagrebačke županije, 1 osoba iz grada Zagreba i 1 osoba iz Osječko baranjske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija testirani su u Splitu.

Od 31 novooboljele osobe sa područja Splitsko dalmatinske županije 6 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
722 osobe nalaze se u samoizolaciji.

12 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru.

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu je 47 novozaraženih osoba u posljednja 24 sata, potvrdila je za N1 Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 18 testiranih osoba u zadnja 24 sata, svi brisevi bili su negativni na koronavirus, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih, od početka epidemije u VPŽ je trenutno 2.529.

Od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 33 osobe su zaražene koronavirusom. Od toga, jedna osoba je trenutno aktivna, trideset i jedna se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

Istarska županija

Jednu novu koronavirusom zaraženu osobu bilježi u subotu Istarska županija, čiji je Nastavni zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na covid-19 ispitao 234 brisa.

“Radi se o osobi iz mjere samoizolacije koja je bliski kontakt s pozitivnom osobom”, priopćio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

U protekla 24 sata u Istri su izliječene dvije osobe, a trenutno je 20 aktivnih na koronavirus pozitivnih osoba.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 145 osoba.

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija ima dvije novozaražene osobe. Riječ je o mladim ljudima, jedan je povratnik iz inozemstva bez simptoma, drugi s blažim simptomima – vratio se s ljetovanja po Dalmaciji.

Sisačko-moslavačka županija

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja općine Hrvatska Dubica.

“Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima”, poručuju iz stožera.

Osječko-baranjska županija

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je ukupno 197 uzoraka od kojih su 10 bili pozitivni na koronavirus. Šest novooboljelih osoba je s područja Osijeka, a po dvije osobe su iz Našica i Đakova.

Po životnoj dobi opet je riječ o osobama mlađe dobne skupine; najmlađa osoba ima 14 godina, ponajviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 25 pacijenta oboljelih od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru.

Mjera samoizolacije jučer je određena za čak 70 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 242 osobe.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (4 osobe iz Vinkovaca i 1 osoba iz Novih Jankovaca), a nema preminulih.


Komentari