JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Hrvatska osvojila 1. mjesto u TOP 10 najljepših europskih država

en.wikipedia.org

Nakon Zagreba i Zadra, laskavu titulu dobila je i Lijepa naša!

Kako bi proslavili objavljivanje novog vodiča po Europi – Rough Guide to First-Time Europe, zamolili su korisnike Facebooka i Twittera da glasaju i izaberu najljepša mjesta u Europi.

Upravo tako se u top deset najljepših u Europi našla  i Hrvatska i to na prvom mjestu pa iza sebe ostavila Švicarsku, Francusku, Italiju…

“Dosljedno je jedna od najpopularnijih destinacija na RoughGuides.com. Posebno je istaknuta u komentarima naših sljedbenika, kao najljepše mjesto u Europi – od raskošnih otoka poput Hvara do male uvale Trsteno u Dubrovniku. Hrvatska je prepuna ‘melema za oči’ duž Jadrana.”.

Top lista

1. Hrvatska

2. Švicarska

3. Wales

4. Grčka

5. Slovenija

6. Italija

7. Norveška

8. Španjolska

9. Francuska

10. Island

Podsjetimo, nakon glasovanja i žestoke konkurencije među ostalim europskim metropolama, Zagreb je odnio titulu najljepšeg europskog grada za vrijeme Adventa. Iza sebe je ostavio Strasbourg, Aachen, Colmar i Brussels. Čini se, Europa napokon počinje prepoznavati ljepote našega grada u ovo očaravajuće doba godine.

Capture

Podsjetimo,  natjecanje organizira stranica European Best Destinations, a izbor je trajao od 1. prosinca pa sve do 10. prosinca. Advent u Zagrebu je svake godine sve ljepši i posebniji, a sve više ljudi iz raznih dijelova svijeta dolazi osjetiti miris i božićnu čaroliju baš u Zagrebu. Glasovalo je 101, 703 osobe iz 176 država svijeta, a Zagreb je dobio gotovo 30 tisuća glasova.


Komentari