Brao šparoge pa ga ugrizla zmija: Nije je vidio, a niti osjetio njezin ugriz, reagirao je tek nakon nekoliko dana

Poskok (Foto: Pixabay)

Puljanin s njemačkom adresom, Mišel Đurina bio je u branju šparoga u malom selu kraj Huma kada ga je za nogu ugrizla zmija.

Međutim, on zmiju nije vidio, a ni osjetio njen ugriz. Nekoliko dana nakon toga počela ga je svrbjeti noga. S obzirom da je njegova djevojka iz prirode došla s krpeljom, pomislio je kako je i njega jedan ugrizao.

“Onda sam tijekom tuširanja vidio dvije rupice na nozi, jednu do druge, i još jednu s druge strane noge. Svakim danom sve više se crvenilo područje oko tih točkica. Nakon deset dana počelo se crveniti i na drugoj strani noge. Postajalo je sve crvenije, a fleka se sve više i više širila. Dok u jednom trenutku oteklina nije postala i plava”, rekao je Mišel Đurina za Glas Istre.

Šparoge su brali na opožarenom području, ali on je, kako kaže, brao šparoge koje su virile iz grmlja.

“Zagazio sam nogom u to dublje grmlje i mislim da me tada ugrizla zmija. Najčudnije je da ni u tom trenutku, ni u narednih pet dana, nisam ništa osjetio2, prepričava Đurina.

Nakon što mu je noga promijenila nekoliko boja, medicinsku je pomoć potražio u Ludwigsburgu, gradu nedaleko Stuttgarta u kojem živi. Dobio je antibiotik, a po razmaku zuba, liječnici su zaključili da odgovara položaju ugriza poskoka ili riđovke.

 


Komentari