BRANITELJI I GEJMERI UDRUŽILI SNAGE Izrađuju video igru o Gradu heroju koja će biti dostupna svima

Foto: Screenshot/ Pixsell

Povijesnu priču o Gradu heroju uskoro ćemo moći upoznati i putem računalne video igre. Na inicijativu branitelja, Udruga CRO game Devs uputila je javni poziv svim zainteresiranim programerima, crtačima, IT-evcima da sudjeluju u stvaranju ove igre. Vrlo brzo, uključilo se više od stotinu ljudi iz cijelog svijeta, od Australije pa sve do SAD-a, i to volonterski.

Igrica “Bitka za Vukovar” će biti besplatna, otkrio je za RTL Mate Doko iz Udruge CRO Game Devs. Prikazivat će stvarne ličnosti iz Domovinskog rata, a igrat će se iz prvog lica. Tako će svaka osoba koja se bude uključila, kroz igru naučiti nešto o povijesti Vukovara.

“U Bolnici su se susretali, svi su ranjenike morali voziti u bolnicu pa će takvih scena biti. Vožnja auta. Neće biti sve samo pucačina”, otkrio je Doko.

Pored akcija i povijesnih ličnosti vodit će se računa i o prostoru, pa će u ponedjeljak iznad Vukovara poletjeti dronovi.

“Da napravimo i neka 3D mapiranja sa dronovima, znači fotogrametriju. Dečki još iz Slavonskog Broda su vrlo dobro dokumentirali i pojedine kuće, razne malo veće objekte iz fotografija”, izjavio je Doko.

S obzirom na to da su se u izradu uključili branitelji koji su opisivali događaje, igrica će biti poprilično autentična. Ova projekt podržao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je istaknu da je ovo “originalan način kako mlade privući i naučiti što je Vukovar, što je bila bitka za Vukovar”.

Komentari