BOŽINOVIĆ PRIZNAO: ‘Nitko ne može ulaziti u privatne objekte i gledati ima li tamo više od 10 ljudi’

Foto: Večernji TV screenshot

Premijer Andrej Plenković najavio je stroge mjere, a u njima stoji i stavka o privatnim okupljanjima. U dijelu pod naslovom “Javna i privatna okupljanja” koji je jučer prezentiran javnosti stoji sljedeća stavka:

“Na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba.”

Za razliku od ostalih stavki novih mjera kojima se eksplicite nešto zabranjuje, kao primjerice “zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu”, riječ “zabrana” ne pojavljuje uz stavku o mogućim privatnim okupljanjima.

Danas je na press-konferenciji Stožera i sam šef Stožera i ministar unutarnjih poslova eksplicite priznao da se tu radi samo o preporuci, a ne o zabrani. Ukratko, ne postoji nijedno službeno tijelo koje smije kontrolirati broj ljudi na privatnim okupljanjima.

“Idealna mjera bi bila ona koja bi se mogla provesti na privatna okupljanja, jer to je najveće žarište širenja koronavirusa. To očito može ostati samo na preporuci jer nitko ne može ostvariti uvid niti je to u skladu s Ustavom i zakonima da možete ulaziti u privatne objekte i gledati ima li tamo više od 10 ljudi”, rekao je Božinović.

Komentari