BOŽINOVIĆ O POPUŠTANJU MJERA: ‘Dana 17.veljače ne znamo kakva će biti situacija 28. veljače’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Od ponedjeljka na snazi su nove, blaže mjere. Teretane su otvorile svoja vrata, a kafićima je dopušteno izdavanje napitaka za van. No, ugostitelji nisu pohrlili otvoriti svoje objekte. Smatraju mnogi od njih da im se ovaj potez jednostavno ne isplati.

Na današnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović ponovno je upitan kada se očekuje daljnja relaksacija.

“Sve vezano za daljnja popuštanja smo komunicirali. Mi smo danas drugi dan novih mjera, treba vidjeti hoće li to utjecati na dnevnu epidemiološku sliku i trendove, koji su u blagom padu. Danas je 13 posto manje zaraženih, nego u srijedu prije tjedan dana. Ako tako nastavi, to nam otvara mogućnost novih mjera”, rekao ministar unutarnjih poslova.

Osvrnuo se na najavu Istarskog stožer da će otvoriti terase kafića te istaknuo kako je “bilo više izjava stožera Istarske županije, a kasnije su pojasnili da razmišljaju da upute zahtjev Nacionalnom stožeru što je ispravan postupak”.

“Nije problem lokalna inicijativa, no kada se najavljuju neke mjere uvijek ih je dobro prije komunicirati s Nacionalnim stožerom. Svakodnevno dajemo poruke opreza i optimizma. Dana 17.veljače ne znamo kakva će biti situacija 28. veljače, tko misli da zna, riješio je sve dvojbe oko ove epidemije. Mi ćemo prije 1. ožujka biti u poziciji da promišljamo kakva nam je situacija, možemo li i što popuštati”, zaključio je Božinović.

 


Komentari