Božinović: ‘Nije epidemija nešto na čemu se trebaju bildati mišići pred lokalne izbore’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Cijepljenje preko reda i dalje je tema koja puni medijske stupce, a navedeno je za N1 komentirao šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

“U prosincu je glavna zabrinutost bila što se relativno mali broj građana izjašnjavao da se želi cijepiti. Na više naših konferencija za medije, upravo su mediji postavljali pitanje jesmo li se kao članovi stožera spremni cijepiti. Rekli smo tada da smo spremni i da smo spremni cijepiti se pred kamerama. Da je tada netko znao da će nastupiti ovakvi problemi, vjerojatno bismo možda isticali taj moment”, tvrdi Božinović.

Komentirao je i činjenicu da stožer Istarske županije najavljuje otvaranje terase kafića i restorana 1. ožujka usprkos mjerama.

“Ja sam jučer probao diplomatskim rječnikom ukazati na jednu pojavu koja još nije zabrinjavajuća, ali koju sam blago doveo u vezu s određenim iskakanjima na županijskim razinama i izrazio nadu da to nema veze s političkim zbivanjima koja će se dogoditi u svibnju ove godine”, rekao je Božinović.

“Nije epidemija nešto gdje se trebaju držati mišići pred lokalne izbore, to nije dobro”, napomenuo je i dodao je da regionalni stožeri mogu donositi strože mjere, dok popuštanje određuje Nacionalni stožer.

Pojašnjava i kako je Nacionalni stožer izašao u susret Primorsko-goranskoj županiji čiji je stožer tražio produženje roka od 14 za otvaranje automat klubova.

“Da su oni to polako objašnjavali svojim građanima na županijskoj razini, sigurno bi to shvatili i prihvatili. U ovoj situaciji možemo uspjeti svi zajedno, svi stožeri zajedno. Mislim da sam na tu temu bio prilično jasan”, zaključio je.


Komentari