‘BOŽIĆNA PRIČA’ ZLATKA SALAJA IPAK ĆE ZASJATI: Unatoč svađi oca i sina, posjetitelji će uživati u svjetlećoj čaroliji (FOTO)

FOTO: Damir Spehar / PIXSELL

Ovog petka počinje Božićna priča u Grabovnici kraj Čazme gdje će  zasjati više od dva milijuna lampica.

Ove će godine ipak svjetleća čarolija biti manja nego prethodnih godina, a još jedna “Božićna priča” već je zasjala i u Lipiku.

Rezultat je to velike svađe u obitelji Salaj, koja je i pokrenula ovu turističku atrakciju koja privlači sve više turista iz zemlje, ali i inozemstva. Naime, nakon što su napravili jedan od najvećih turističkih brendova toga kraja, zbog sukoba oko organizacije razišli su se otac Zlatko Salaj te njegov sin Alen i Ana Bertić, koja je bila vlasnica zadruge preko koje su vodili posao.

FOTO: Damir Spehar / PIXSELL
FOTO: Damir Spehar / PIXSELL

Zadruga je ugašena, a mlađi Salaj i Ana Bertić potom su osnovali tvrtku SalajLand koja se bavi istim poslom kao i ona Zlatka Salaja. Zbog svađe su podijelili i imanje u Grabovnici te je na manjem dijelu Zlatko uredio ovogodišnju “Božićnu bajku”, dok je tvrtka SalajLand uredila prostor u Lipiku u nešto skromnijem obimu nego ona u Grabovnici, ali na radost žitelja lipičkog kraja.

U stoljetnom zaštićenom perivoju kraj paviljona od prošlog petka svijetli više od 70.000 lampica i 300 božićnih kugli, piše 24sata.

Vrata se posjetiteljima otvaraju u petak 2. prosinca u 16 sati.

salaj2

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]“Božićna priča” Salajevih počela je 2002. godine kada je Zlatko Salaj otišao u mirovinu i počeo iz zabave lampicama na obiteljskom imanju stvarati čudesne likove. Počeli su s 30.000 lampica, a prije pet godina taj je broj prešao milijun. Za svako uređenje potrebno je više od tri mjeseca, a danas je to postao dobar turistički proizvod s brojnim programima i ugostiteljskom ponudom uz podršku Ministarstva turizma i lokalne zajednice. [/box]
FOTO: Damir Spehar / PIXSELL
FOTO: Damir Spehar / PIXSELL

Komentari