Bozanić uputio podršku i pozvao na solidarnost sa stradalima u potresu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački kardinal Josip Bozanić, uputio je riječi podrške svima onima koji su stradali u potresu i pozvao na solidarnost sve građane Hrvatske.

“Bog će iz ove kušnje, iz ove žrtve, pokazati neku novu nadu; tome se nadamo jer je to ono što daje ljudsko srce koje je u dubini otvoreno da čini dobro”, poručio je Bozanić.

“To se očituje osobito u teškim momentima, mislim da će to i sada biti u tom vidu, apeliram na solidarnost sviju prema onima koji su najviše stradali, osobito prema obiteljima, djeci, mladima starcima, bolesnicima i ostalim osobama”, istaknuo je zagrebački kardinal.

“Ono što se vidi iz slika, Petrinja je razorena, Sisak, sve do Gline, Žažina, a u Sisačkim Selima je bio jedan sprovod i sva je sreća da su ljudi brzo otišli van, tako da nitko nije stradao”, istaknuo je za HTV kardinal Bozanić izražavajući suosjećanje sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, ljudima i vjernicima koji su stradali.

“Mnoge su kuće, obiteljske kuće stradale, mnogi su ostali bez krova nad glavom, to je u prvom redu ono što treba zbrinuti”, poručio je Bozanić i izrazio žaljenje, posebno zbog stradanja bolnica.


Komentari