Bozanić: ‘Molimo Boga da što prije prođe ta pošast i nemojmo se dati zavesti lažnim prorocima’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić održao je misu polnoćku u Župi sv. Jeronima u Maksimiru i poslao poruku vjernicima. Istaknuo je da je Božić blagdan solidarnosti i brige jednih za druge te da je to vrlo važno znati u vrijeme pandemije.

“Mi smo božji izabranici, nismo mi Boga izabrali nego je Bog nas izabrao, ne samo jednoga – sve, i zato je Božić blagdan ljudske solidarnosti, zajedništva, brige jednih za druge”, poručio je Bozanić i istaknuo da je sada potrebno misliti na tu solidarnost, kao i na svoje i tuđe zdravlje, te zdravlje bližnjih.

“Živimo to iskušenje, molimo Boga da što prije prođe ta pošast, da nas toga oslobodi, ali dok smo u ovom vremenu budimo odgovorni i nemojmo se dati zavesti lažnim prorocima”, istaknuo je.

Kardinal Bozanić, Božić je čestitao uz poruku da je to blagdan koji povezuje nebo i zemlju koji nam donosi posebnu radost koju čovjeku može dati samo Bog.

“S tim mislima svima čestitam Božić, rođenje djeteta, osobito djeci”, poručio je i poželio da društvo u Hrvatskoj, kao i Zagreb budu prijateljski otvoreni prema djeci.

Podsjetimo, Bozanić je polnoćku vodio u Župi sv. Jeronima jer je Zagrebačka katedrala zatvorena zbog oštećenja nastalih u potresu te ide u veliku obnovu. To je ujedno prvi put u 141 godinu da se misa nije održala u katedrali.

Komentari