BOLNICA U SISKU POTPUNO STRADALA: Svi pacijenti su premješteni, dio u neizgrađeno krilo, a dio u Zagreb

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

U razornom potresu koji je potpuno stradala bolnica u Sisku, a u tijeku je evakuacija bolesnika. Gotovo sve zgrade su nastradale.

“Situacija je dramatična. Ostala je u uporabi jedino zgrada ginekologije. Sve ostale zgrade su porušene. Teško je reći u kojoj mjeri. Sve pacijente smo preselili. Dio smo stavili u ovaj naš središnji paviljon, neizgrađeni dio bolnice. Jedan dio smo premjestili smo u zagrebačke bolnice. To su u prvom redu COVID bolesnici na respiratorima, hitni internistički bolesnici i ovi koji zahtijevaju hitne operacije”, rekao je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović za Dnevnik.

Dodao je kako su primili nekoliko desetaka ozlijeđenih, od kojih dvoje teže te da među djelatnicima ni pacijentima nema ozlijeđenih, a stižu i ozlijeđeni iz Petrinje.

“Mi ih zbrinemo, lakše ozlijeđene ostavimo. A one koji trebaju operativne zahvate šaljemo u Zagreb”, govori.

Ravnatelj kaže kako je u stalnom kontaktu s ministrom koji i koordinira premještaj pacijenata.

Na pitanje što im nedostaje, odgovorio je: “Ništa nama ne nedostaje. Nama nedostaje prostora. Imamo osoblja, imamo sve, samo nam nedostaje prostora. Sutra moramo vidjeti na koji način ćemo se organizirati jer sve zgrade su jako oštećene. Nakon što dođu stručne službe, onda možemo znati možemo li još nešto iskoristiti. Možemo li se vratiti, ali sve zgrade su pune oštećenih zidova i cigli”, dodao je i priznao kako je i osobno još u šoku.

“Stvarno je bilo dramatično sve ovo vidjeti. Nije nam nimalo lako”, zaključio je ispred sisačke bolnice iz koje se prevoze i uređaji i pacijenti.


Komentari