BIZARNA NESREĆA NA PAGU: Zagrepčanki se u oko zabila riba iglica, moguć gubitak vida (FOTO)

pixabay.com

Nevjerojatna nesreća dogodila se ovih dana 36-ogodišnjoj Zagrepčanki.

Nesretna Zagrepčanka nije ni slutila da će se njezino bezbrižno plivanje pretvoriti u jedan od najgorih dana u životu. Ona je tog kobnog dana na Pagu u Povljani plivala do zaštitne mreže tridesetak metara od obale. Ono što je uslijedilo šokiralo je nju, ali i sve ostale koji su se u tom trenutku našli na paškoj plaži. Naime, prilikom ronjenja u oko joj se zabila riba iglica i ostavila dio svoje čeljusti u njezinom oku. Žena je trpjela užasne bolove, a jedva je uspjela doći do obale. Uslijedio je hitni odlazak paškom liječniku, a onda i u zadarsku bolnicu, prenosi Jutarnji.

Hitno prevezena u bolnicu

Nesretna 36-ogodišnjakinja liječi se u KBC-u Sestre milosrdnice, a svoje liječenje će najvjerojatnije nastaviti na kirurgiji u Dubravi. Zbog teške ozljede čeka je vrlo kompliciran kirurški zahvat. Kako piše Jutarnji, pokušaj zadarskih liječnika da uklone cijelu riblju kost uspio je samo djelomično pa još uvijek postoji opasnost od gubitka vida.

Riba iglica/Wikipedia
Riba iglica/Wikipedia

“Da bi se izvadilo cijelo strano tijelo iz očne duplje, bit će potrebna još jedna operacija koja neće biti jednostavna”, rekao je predstojnik očne klinike prof. dr. Zoran Vatavuk. Naime, on navodi kako klasična oftalmološka operacija nije najbolji način. Zbog toga su se konzultacije vodile i s Klinikom za uho, grlo nos koja radi endoskopske operacije nosa.

Podijeljena mišljenja stručnjaka

No otorinolaringolog prof. dr. Davor Vagić drugog je mišljenja. On tvrdi da ni to nije dobra opcija jer do ostatka kljuna treba doći preko optičkog živca koji bi se na taj način mogao oštetiti i tada bi ženi mogao stradati vid. Bit će nužno otvoriti kost s vanjske strane oka, ali ni taj zahvat nije bez rizika za kvalitetu vida.

 


Komentari