Bivši veleposlanik u Rusiji o Plenkovićevom odlasku u Ukrajinu: ‘Teško da je najbolji mogući korak za oslobađanje, jer je vojnik zarobljen u Rusiji’

Bivši veleposlanik Božo Kovačević (foto: Screnshot N1)

Bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Rusiji, Božo Kovačević, gostovao je na N1 gdje je komentirao odlazak premijera Andreja Plenkovića u Kijev.

“Očito da postoji razlog, jer taj posjet ne spada u popis unaprijed najavljenih događaja. Što bi mogao biti razlog? Petpostavljam da je sudbina tog hrvatskog državljanina koji je zarobljen kao vojnik ukrajinske strane jedna od tema o kojima će premijer razgovarati. Postoji li više tema, o tome će nas valjda Vlada obavijestiti”, rekao je Kovačević.

“Posjet Ukrajini teško da je najbolji mogući korak za njegovo oslobađanje, jer je vojnik zarobljen u Rusiji”, smatra bivši veleposlanik.

Upitan misli li da će se u Kijevu razgovarati i o izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Kovačević je rekao da bi se Plenković mogao staviti u službu zaštite Milanovića te da utječe da se Milanovićevo ime ukloni s internetske stranice na kojoj su objavljena imena tzv. izdajnika.

“Ali čini mi se da naša politika, nažalost, ne ide u tom smjeru”, rekao je Kovačević.


Komentari