Bivši ministar Kujundžić u novim problemima: USKOK upao u KB Dubrava

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Državno odvjetništvo, USKOK i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra zdravstva, Milana Kujundžića, te za KB Dubrava, u kojoj je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, izvidi su započeli neposredno prije Kujundžićeve smjene, i to na osnovi medijskih napisa o njegovoj imovinskoj kartici odnosno o načinu stjecanja nekoliko nekretnina.

Neslužbeno doznaju i da se najviše pozornosti pridaje kući na Markuševcu, u kojoj žive supružnici Kujundžić, zbog činjenice da su kuću kupili od tvrtke Zidni vrt, koja je bila u vlasništvu Tatjane Kujundžić.

Kako doznaje Jutarnji list, djelatnici PNUSKOK-a su prošlog tjedna izuzimali dokumentaciju iz bolnica koje imaju ugovore sa Smart Medicalom. Među ostalim, istražitelji su bili i u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje su zatražili sve ugovore koje je ta tvrtka potpisivala s tom bolnicom.

U tijeku je, kako doznaju, prikupljanje dokumentacije i izvidi, nakon čega će se odlučiti ima li osnova za daljnja postupanja.

Neslužbeno se doznaje da i u KB Dubrava već nekoliko dana dolaze službene osobe, odnosno policija po nalogu USKOK-a koja prikuplja dokumentaciju.


Komentari