Bivša predsjednica otkrila: ‘Od rezultata izbora oporavljala sam se cijelih pet minuta’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U intervjuu za riječi Novi list bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirala  je američke predsjedničke izbore, no kratko se osvrnula i na svoju političku budućnost.

“Sebe smatram mladom, ma što tko drugi mislio. Život je preda mnom. Međutim, kad zatvorite jedno poglavlje života, valja razmišljati o novome, a ne iznova čitati jedne te iste stranice. Tako i ja sebe trenutno vidim u nekim drugim vodama, izvan unutarnje politike”, izjavila je.

Aktualno političku situaciju nije želje komentirati.

“U odnose na unutarnjopolitičkoj sceni neću se miješati, niti ću komentirati aktualnog predsjednika Milanovića, kao što nisam komentirala ni svoje prethodnike. Uvijek ću, koliko god mogu i kao bivša predsjednica, kao profesionalni diplomat, i kao stručnjak u području vanjske politike, obrane i nacionalne sigurnosti, sudjelovati u svim konstruktivnim inicijativama za rješavanje problema u državi i društvu.”

No, za razliku od Trumpa koji se ne miri s gubitkom, priznala je da joj poraz na predsjedničkim izborima nije teško pao.

“Iskreno, od rezultata izbora oporavljala sam se cijelih pet minuta. Tu bitku nisam dobila, ali život ide dalje, valja se okrenuti budućnosti. S obzirom na pisanje doktorata, on-line konferencije na raznim znanstvenim institutima, sveučilištima, političkim i poduzetničkim inkubatorima, a iznad svega pored gotovo svakodnevnih obaveza kao članice Međnarodnog olimpijskig odbora, doista se nemam vremena, a još manje želje, vraćati na tu temu.”

Komentari