BILO JE KAO U FILMU! Iz mora izronio velik morski pas i zaljuljao mu barku: ‘Srce mi je ušlo u pete’

Ilustracija (Foto: Grgat/Cropix)

Emil Sotler iz Labina je kod rta Crna Punta pokraj Koromačna ulovio azju ili kostelja, malog morskog psa teškog oko sedam kilograma. Međutim, u istom ribolovu prestravio ga je susret s mnogo većom psinom, modruljem.

Sotler opisuje kako najčešće lovi na parangal. Kaže da je imao i veće ulove, prije 8-9 godina ulovio je ugora od 31 kilograma, ulovio je i goluba od 18 kilograma, raže od 6-7 kilograma. Opisao je svoj susret s morskim psom. Kaže da je taj dan bilo lijepo vrijeme.

“Išao sam loviti parangalom. Ulovio sam najprije jednu ražu, a zatim kokota. Odjednom sam osjetio jak trzaj, nikad takav. Pitao sam se što je to, možda tuna, ali tuna neće ići na parangal. Kad sam digao i vidio što sam ulovio malo sam se uplašio. Bio je to morski pas”, priča Sotler.

“Međutim, odjednom je iz mora izronio još jedan, veliki morski pas, modrulj od oko 2,5 metra. Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu! Barka je duga četiri metra i 99 centimetra i on ju je dobro zaljuljao. Udario je repom i pomaknuo motor kao od šale, kao da je kutija šibica. Srećom je motor bio dobro vezan pa nije pao u more. Srce mi je ušlo u pete, pitao sam se što bi bilo da sam ja pao u more. Srećom, imam nekakvog iskustva i barka je dovoljno visoka. Modrulj je napravio dva kruga oko moje barke i onda nestao u dubinu”, opisao je Sotler za Glas Istre.

Dodaje da je sreća što se modrulj nije zakačio u parangal jer tko zna što bi se tada dogodilo.

Komentari