’BILO BI FER DA SVATKO DA SVOJ DOPRINOS’: Plenković: ’Cijepljenje bi moglo uvjetovati mjere za očuvanje radnih mjesta’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon sjednice Vlade, medijima se obratio premijer Andrej Plenković pa komentirao promjene kriterija covid mjera za poduzetnike. Ističe kako ove trenutne ne mogu biti bezgranične, a smatra i kako su svedene na minimum.

Navodi kako vode razgovore te da će se potpore nastaviti, “ali ne ovako prema svima”. Shodno tome osvrnuo se i na cijepljenje, a navodi kako ne smatra da je kampanja cijepljenja podbacila. Ipak, govori, ako Vlada osigurava cjepivo, “bilo bi fer da svatko da svoj mali doprinos”.

U tom smislu, ističe kako, ako će netko koristiti mjere za očuvanje radnih mjesta, bilo bi dobro da se cijepi. Na pitanje znači li to da će cijepljenje uvjetovati mjere za očuvanje radnih mjesta tvrdi: “Da, nastojat ćemo da to tako bude”.

’Vlada nije podbacila’

Što se tiče same kampanje cijepljenja ističe kako Vlada nije podbacila. Tvrdi kako je njihov zadatak bilo osiguranje cjepiva, a to su učinili.

“Umrlo je 3.9 milijuna ljudi u svijetu. To je pitanje zdravog razuma, radikalno sam protiv da dajemo onima koji se nisu cijepili nagrade”, rekao je pa dodao: “Ako svi koji su razumni, a siguran sam da su Hrvati razumni, vjerujem da će se cijepiti. Mi ćemo u varijanti da bude slabiji interes za cijepljenje morati donirati nekome. To nije za smijati se. Ne znam što ljude sprječava da se cijepe”, zaključio je.

Afere

Što se tiče afera koje se sada pojavljuju u javnosti, a odnose se na 2019. godinu, Plenković tvrdi kako se radi o predmetima na kojima se radilo mjesecima, a smatra i kako su u ovu fazu došli kad su shvatili da je pravi trenutak.

“Ako je nešto bilo protuzakonito, i to će se provjeriti. Ne provode se kriminalističke istrage u pet minuta”, zaključuje premijer.


Komentari