BEZ PRAVOG OBJAŠNJENJA: MUP obrisao sve podatke o imigrantima u Hrvatskoj

Facebook / Ilustracija

Svi podaci o priljevu imigranata u Hrvatsku dosad su bili ažurirani i po nekoliko puta dnevno, a sad su bez objašnjenja uklonjeni sa stranica MUP-a. “Sada su ovi podaci dostupni samo na zahtjev”. rekli su iz policije.

MUP je sa svojih internetskih stranica uklonio podatke o priljevu imigranata u Hrvatsku koji su svaki dan više puta ažurirani od početka izbjegličke krize u rujnu prošle godine. Podaci su nudili točan uvid u cjelokupno kretanje migrantskog vala preko Hrvatske, od broja migranata koji su ušli u Hrvatsku, preko broja migranata u kampu, do najave očekivanja intenziteta izbjegličkog vala. Iz MUP-a tvrde da ništa ne skrivaju, da su brojke o migrantima dostupne samo na upit te da je tako odlučeno jer više nema interesa za izbjegličku krizu kao prije. Od ministra Orepića jučer nije stigao odgovor na pitanje zašto su podaci o imigrantima nestali, prenosi Večernji list.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u četvrtak  je na sjednici Vlade migrantsku krizu izdvojio kao jedno od najvažnijih pitanja u svom resoru. Kriza predstavlja veliki problem u cijeloj Europi pa tako i na prostorima Hrvatske. Građani ionako nisu previše informirani o imigrantima koji dolaze u Hrvatsku, koliko ih je uopće i gdje su zapravo smješteni. Upravo se ministru Orepiću već ranije zamjeralo što ne želi previše govoriti o smještaju imigranata na području Zagreba.

Smještaj u hotelu Porin u Dugavama

Već smo ranije pisali gdje će imigranti biti smješteni tijekom svog boravka u ZagrebuZa njih će na početku biti osiguran smještaj u hotelu Porin, a nakon registracije dobit će stalan smještaj u državnim stanovima ili stanovima koji su trenutno na tržištu. Hrvatska će zbog dogovora s EU morati primiti barem 1700 izbjeglica iz drugih zemalja članica do kraja 2017. godine. Po riječima naše policije, ali i ministra Orepića, za sve izbjeglice ima dovoljno mjesta te građani nemaju razloga za zabrinutost.

Svjetski mediji pišu drugačije

Međutim, iako iz MUP-a uvjeravaju kako nikakvih poteškoća u priljevu imigranata u Hrvatskoj nema, u srijedu su se na specijaliziranim portalima pojavile informacije koje potvrđuju suprotno. Tamo se, naime, pojavila vijest o zatvaranju makedonske granice prema Grčkoj zbog ”punog kampa u Hrvatskoj”. Oni donose informaciju kako Hrvatska više ne misli i ne može primati imigrante, dok su mediji u Srbiji javili da je razlog zatvaranja grčko-makedonske granice u srijedu poslijepodne bio “rezultat lančane reakcije koju su pokrenule Slovenija, Srbija i Hrvatska“, piše Večernji.

>>>HURSA PROZVALA VLADU: ‘Migranti su goruća tema, a naši radnici 13 prase’

>>>Ovo su 3 NAJVEĆE POGREŠKE HRVATSKE u postupanju s imigrantima

>>>PROVEDETE LI JEDAN DAN S MIGRANTIMA, O NJIMA VIŠE NEĆE MISLITI ISTO: O ovome mediji šute!

 

 


Komentari