BEROŠ NIJE IMAO INTERES ZA NAMJEŠTANJEM POSLOVA NA ’CIJEPISE’: Povjerenstvo donijelo odluku

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmatralo je otvaranje slučaja protiv ministra zdravstva, Vilija Beroša vezanog za rad na platformi Cijepise pa su utvrdili kako isti neće pokrenuti jer nisu utvrdili okolnosti iz kojih bi proizašla interesna povezanost ministra s vlasnikom kompanije Uspjeh.

Podsjetimo, u medijima se problematiziralo tko je izradio stranicu te koliko je ista koštala. Jedna od tvrtki bila je i ona koja u svojoj primarnoj djelatnosti ima i cvjećarstvo. U konačnici, Povjerenstvo je istaknulo kako su se u slučaju ministra poštivale odredbe Zakona o javnoj nabavi.

S druge strane, Povjerenstvo je imalo za razmotriti i prijavu protiv zastupnika Hrvatskog sabora koji su se cijepili prije drugih građana, ali odlučili su kako ni u tom slučaju neće pokretati postupak.

Što se tiče preostalih slučajeva, Povjerenstvo zaključuje i kako neće slučaj pokrenuti ni protiv HDZ-ovca, Ivana Radića, gradonačelnika Osijeka vezano za prijenos upravljačkih prava. S druge strane, pokrenut je postupak protiv

ovjerenstvo je pokrenulo postupak protiv predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte jer je primao dodatne naknade poput dara za djecu, božićnice i regresa, a također će pokrenuti postupak jer je primao i naknadu u Nadzornom odboru Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Pokrenut je postupak i protiv člana Uprave Hrvatskih autocesta Stjepana Baranašića jer je istovremeno uz obnašanje svoje dužnosti obavljao i dužnost člana Općinskog vijeća općine Mala Subotica te je za to primao naknadu.


Komentari