Benčić (Zeleno-lijevi blok) poručuje ‘ne pristajemo na rekonstrukciju’: Navodno i protiv Paladine postoje prijave

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Zastupnica Zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić u srijedu je iz Sabora poručila da treba otići cijela Vlada te da na rekonstrukciju ne pristaju i nije moguća jer „nakon onog koji je otišao u ‘marici’ dolazi drugi koji će također otići u ‘marici’, aludirajući na ministra Ivana Paladinu i smijenjenog prethodnika darka Horvata.

„Ne mislim da je nerealno da ode cijela Vlada jer imamo situaciju da je ministar graditeljstva Ivan Paladina došao prije mjesec dana, a tek su se počele otkrivati afere o njegovom poslovanju s IGH, sigurno će se početi pisati i o odnosima s Hidroelektrom”, rekla je Benčić.

Ocijenila je da će se sve to otkrivati u naredno vrijeme.

“Onda će se pokazati da rekonstrukcija Vlade nije moguća jer nakon onog koji je otišao u ‘marici’ dolazi drugi koji će također otići, očigledno, u ‘marici’ jer navodno protiv ministra Paladine postoje i kaznene prijave”, rekla je.

Foto: Saborska TV

Ne znamo, napominje, jesu li one odbačene ili ne, ali meni je nevjerojatno da ga je premijer Andrej Plenković, unatoč tome što postoje određeni problemi i što smo svi mi to znali, imenovao za ministra.

Imovinska kartica Paladine

“Paladina je objavio imovinsku karticu u kojoj stoji da ima zgrade, hektare zemlje, ušteđevinu, da za kredite na mjesec izdvaja više od 51.000 kuna, dok je suprugu u svojoj firmi prijavio na plaću od 4000 kuna”, rekla je Benčić

“To govori sve o našem poreznom sustavu”, zaključila je Benčić.

Ova država 30 godina ne želi postaviti pravedan sustav, ustvrdila je Benčić i dodala da je ministar financija Zdravko Marić to pokušao riješiti potpuno krivo.

“Naš porezni sustav krajnje je nepravedan jer pogoduje bogatima, a zapravo cijeli sustav javnih usluga ovisi o onima koji zarađuju najmanje”, poručila je Benčić.


Komentari