Benčić oštro o prijedlogu Zakona: ‘Dok zadnji škoj ne bude betoniran i dok nećemo imati jahta rushhour po Jadranu oni neće stati’

Sandra Benčić (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Povodom nastavka rasprave o prijedlogu zakona o poticanju ulaganja u Saboru, temeljem kojega korisnici državnih potpora za poticanje ulaganja mogu očekivati nekoliko pošteda zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom u realizaciju projekata, na svom Facebook profilu oglasila se zastupnica Sandra Benčić (Možemo).

“Raspravlja se o prijedlogu Zakona o poticanju ulaganja. Pod ulaganja u inovacije i razvoja zakon predviđa davanje javnog novca privatnim investitorima za izgradnju novih turističkih kapaciteta (hoteli, kampovi), golf igrališta, luke nautičkog turizma i to u greenfield, a ne brownfield. To je taj Zeleni plan i održivi turizam kojeg HDZ nudi: investiranje u prekarna radna mjesta, devastaciju prostora obale, daljnje poticanje zagađivanja morskog okoliša. Dok zadnji škoj ne bude betoniran i dok nećemo imati jahta rushhour po Jadranu oni neće stati”, upozorila je saborska zastupnica na štetnost tog prijedloga.

Komentari