BANDIĆ U PREDIZBORNOM RAZGOVORU: ‘Ja sam sluga građana, želim da ostatak Hrvatske živi kao Zagreb’

Screenshot/ RTL

Gost izbornog intervjua u RTL-u Danas je bio čelnik koalicije “Za premijera” Milan Bandić.

Zagrebački gradonačelnik pretendira i na premjersku poziciju, a voditeljica Mirjana Hrga osvrnula se na izborne ankete koje mu daju tri mandata.

“Ja se divim tim anketama. Ankete uvijek netko naruči, netko plati, a netko pročita. A ja nemam vremena ni za jedno, ni za drugo, ni za treće. Sad sam bio u Zagorju, to je moja anketa. Jutros sam otvorio tri stvari u Zagrebu, to je moja anketa. I 11. rujna će biti prava anketa”, kazao je Bandić u svom prepoznatljivom stilu.

Na prošlim izborima niste imali puno mandata, a i sad vam kažu tri. Kako ćete biti premijer?

“Ja imam pet mandata”, kazao je a voditeljica ga je potom upitala  – Može li se s pet mandata biti premijer?

“Imam pet mandata u Zagrebu, pet u Saboru. Mene mandati ne interesiraju. Mene interesira smjer Hrvatske kuda će krenuti. U Hrvatskoj nema čovjeka s većim referencama, energijom, znanjem, vizijom, širinom od Milana Bandića. Ako ćemo govoriti o anketama, onda pozovite nekog drugog.”, odlučno je poručio i nadodao “ako želite razgovarati s budućim hrvatskim premijerom o smjeru Hrvatske, onda sam na raspolaganju”.

Želi postati premijer da i drugi žive kao u Zagrebu

Voditeljica je bila uporna i pitala gradonačelnika kako planira postati premijer  s tri, pet ili sedam mandata, pišu  vijesti.rtl.hr.

“Zahvaljujući glasovima hrvatskih ljudi. Nikad nisam sumnjao u njihov kliker. Ako žele živjeti kao u Zagrebu i ako žele da im nakon svakog mandata bude bolje, onda će glasati za Milana Bandića. Konačno je došlo vrijeme da lustriramo HDZ i SDP i da Hrvatska krene novim putem. Djela govore više od riječi i ostvarenja više od obećanja. To je istina”.

Na pitanje kako misli od ostatka Hrvatske napraviti ono što je danas Zagreb, gradonačelnik je odlučno poručio kako je glavni grad pola Hrvatske.

>>>KANDIDAT ZA #PREMIJERA OŠTRO OTVORIO KAMPANJU: Ovome se od njega ipak nismo nadali (FOTO)

“Nijedna vlada u Hrvatskoj nije dobila dva mandata. Nitko od zagrebačkih gradonačelnika nije dobio dva mandata. A Milan Bandić je dobio pet mandata. Ne treba biti lažno skroman, Zagreb je pola Hrvatske. Ali, ja obnašam 16 i pol godina drugu izvršnu funkciju ove zemlje. Hoću li obnašati i od ostalog dijela Hrvatske, to ovisi o hrvatskim građanima. Glasat će ili za djela ili za riječi. HDZ i SDP 21 godinu šišaju hrvatske građane istim škarama i drže jedni drugima ljestve. Hoće li građani dozvoliti da ih ošišaju i sedmi put to ovisi o građanima”.

Progovorio je i o odlasku u zatvor

Prilikom intervjua dotakli su se i osobnijih pitanja. Pa ga je tako Mirjana Hrga priupitala o odlasku u zatvor.

“To je škola. Kad ću pisati memoare, napisat ću nešto o tome. Ali, napisat ću nešto i o mom zatvaranju. Bit će vremena da gradonačelnik Bandić nešto kaže o tome. Bit će vremena za to nakon izbora”, kratko je prokomentirao.

Navela je i kako neki kažu da želi politički ojačati kako biste se zaštitio od kaznenog progona, na što je Bnadić kazao kako nije moćan niti će to ikada biti.Ja sam sluga građana ovoga grada i dokazao pet puta da to znam“, zaključio je.

Prigovaraju Vam da gradonačelničku poziciju koristite kako biste stekli prednost na parlamentarnim izborima i da s te pozicije kupujete glasove?

“Najbolje bi bilo da me ubiju, da me nema. Što bih trebao, zamrznuti funkciju? Ja sam uzeo godišnji odmor i radim svoj posao”.

>>>BANDIĆ ODLUČNO PORUČIO SVIM RODITELJIMA: ‘Sačuvajte račune od kupovine udžbenika’

Ovo će napraviti ako dođe na vlast

“Prvo, ja nikad neću doći na vlast. Mogu samo biti u funkciji da služim građanima ove zemlje, kao što služim u Zagrebu. Ja vlast poimam kao služenje građanima, servis građanima i logistika poduzetnicima”.

“Prva točka će biti besplatni udžbenici za sve u Hrvatskoj. Druga točka će biti status majke odgajateljice. A treća će biti policentrični razvoj Hrvatske”, zaključio je gradonačelnik u utrci za premijera.

>>> REVOLUCIONARAN POTEZ! Majke i očevi moći će dobiti status odgojitelja

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE.

Komentari