Baka koja je preživjela horor u domu u Andraševcu proslavila stoti! Pitali ju ima li želju, njen odgovor ganuo sve!

Ilustracija,foto:pexels

Baka Ana Martinić iz Dubvare Zabočke jedna je od bivših korisnika doma u Andraševcu “Zelena oaza” u kojemu je u stravičnom požaru početkom godine poginulo šest korisnika doma, nakon čega su ostali korisnici doma prebačeni u druge smještajne kapacitete, a baka Ana u Dom za starije Lobor-grad koja je u nedjelju proslavila 100-ti rođendan!

Bilo je to obično jutro za baku te se nije ni sjetila da ima rođendan. A onda su čestitke počele pljuštati sa svih strana. Iako u zaštitnim odijelima od glave do pete i s hladnim izgledom izvanzemaljaca, najtoplije osoblje koje se može zamisliti okupilo se oko bake. Nosili su tortu s upaljenim svijećama, a baka je imala izraz lica razdragane petogodišnje djevojčice, pišu 24sata koji su posjetili baku Anu.

Baka Ana omiljena je korisnica Doma za koju svi imaju samo riječi hvale, te ju opisuju kao dobur, dragu i toplu osobu, kojoj su domske kuharice napravile tortu, a unuka je pak poslala još jednu, koja ju je posebno oduševila.

“Oduševila me Schwarzwald torta, ali i ona druga čokoladna je bila fina. Drago mi je da su je svi uspjeli probati po svim sobama. Sve smo podijelili i zbog toga sam jako zadovoljna”, komentirala je stogodišnjakinja i tiho dodala da nema nikakvih rođendanskih želja.

“Ne treba mi baš ništa, sve imam. Nemojte mi ništa kupovati, meni ništa ne fali”, poručila je baka.

Baka Ana inače je izrazito dobrog fizičkog stanja, samostalno se kreće, uživa u šetnjama, ne prima nikakvu terapiju, jedino je kaž problem što slabije čuje i malo je i dementna, što je kažu ipak razumljivo s obzirom na godine.

Iako uspješno odolijeva i koroni, nekako se nosi i sa zabranama posjeta. Naime, Ana ima četvero unučadi, desetero praunučadi i dva prapraunuka. Teško joj pada što ih sad ne može vidjeti, a i oni se jednako osjećaju, no nadaju se kako će svi uskoro moći posjetiti svoju baku koja im silno nedostaje, pišu 24sata.


Komentari